Välkommen till Gålö Gårdsmejeri!

I Stockholms vackra, södra skärgård. 

 

Om oss

Gålö Gårdsmejeri och Frönäs Gård hittar ni strax söder om Stockholm i vår vackra skärgård, några kilometer innan Dalarö. Det drivs av oss, Lars och Eva Thoreson, här har ni en del av vår historia. 

2007 bestämde vi oss för att göra något annat. Då hade Lasse jobbat på Bosch & Siemens och jag, Eva på SEB i många år. Vi bodde då på ön Korsholmen utanför Dalarö där Lasse och hans familj bott sedan 70-talet, och dit jag hade flyttat år 2000. Vi sålde huset där och köpte en gammal gård uppe i Västmanland, i Möklinta/Bår utanför Sala. 

Jag, Eva, började gå en del olika utbildningar hos Eldrimner i Östersund, som utbildar i småskaligt mathantverk. Under sommaren 2008 kom våra första 30 getter och en bock och utifrån det har vi byggt upp vår getflock som i dag består av ca 120 st djur. Mejeriet i Bår stod färdigbyggt i September 2010 och vi jobbade på. 

Under sommaren 2015 fick vi veta att Skärgårdsstiftelsen sökte nya arrendatorer till Frönäs Gård på Gålö och efter lite fundering så ansökte vi om att få ta över här. Så de stora flyttlasset med djur, lantbruksmaskiner och husgeråd gick och nu är vi här och bygger upp allt igen, trots att vi inte är några ungdomar längre. 

I dag finns här på Frönäs ett litet men väl fungerande mejeri. Ett litet sommarkafé med Gårdsbutik och alla våra getter. Vi har även en liten stuga som vi hyr ut veckovis under sommaren. 

.................och vi trivs!